Kitchen and Table (Malmö Live skybar/restaurang)

Kitchen and Table
Dag hammarskölds torg 2 malmö
Besök: Söndag 18.15
Platser: ca 80
Öppettider: mån-lör Lunch 11-14.30
Middag mån-sön 17-22
Prisklass: snitt huvudrätt 265:-
 
"Lokalbon visar stolt upp sitt Malmö från restaurang Kitchen & Tables utsikt, som sträcker sig över Öresund, Zlatans hus och stadens puls"
En text från deras hemsida. Visst utsikten är bedårande vacker och jag visar mer än gärna upp den FRÅN skybaren, där finns den finaste utsikten med solen glänsande över öresund. Restaurangen borde enligt mig vara en av Malmös i särklass bästa restauranger i och med det är ett stadsmärke för Malmö och ingår numera i Malmös skyline. Men det är snarare tvärtom. Bland det sämsta jag ätit. Dock levererade servisen,sällskapet och drycken så vi fick trots allt det en väldigt trevlig kväll.
Kvällen:
Vi leds till bordet efter varsitt glas i skybaren. Det är en klar klass på inredningen och bordet är uppdukat väldigt inbjudande. Det svartmålade taket och de stora avlånga panoramafönstrena gör att det känns väldigt stort. Det är en uppdukad bar med ett öppet kök. Ovanför ett stort avlångt bord, plats för 14 hänger en massa kastruller, stekpannor, köksredskap i glänsande koppar vilket går i schysst ton till det övriga svarta. 
Servitrisen det bästa under kvällen, en rar tjej som mer än gärna förklarar om rätternas utformnad och uppbyggnad, samt är väldig behjälplig med dryck. Till förrätt beställer vi in ostron m. soyatapioka, fruset äpple & pepparot (45:-),Sashimi m.rökt grädde, klorofyll, grillad zucchini, miso (145:-) , hummer m. havskräfttartar, fänkål,IPA-vinäger, rökt kaviar &äpple.(175:-) 
Det ser fint ut när vi får in det. Men smaken? Först ostronet som i stort sätt endast smakar kallt. Sashimin smakar olja men laxen är fin. Perfekt stekt hummer men jag tror att alla 4 kockar saltade (och då älskar vi salt) för det var bara den smaken vi kunde hitta i den förrätten.
Till varmrätt hade vi svårt att bestämma oss då inget riktigt tilltalade oss. Det blev till sist Iberico gris, tomater, cocoa bönor, chorizo, stekt surdegsbröd (265:-). Samt en Entrecoté(mr), bere bearnaise, bakad färsklök & tomat, krispig lök, rökt oxmärgssky och SOHO fries.(295:-)
Upplägget är väldigt enkelt och klassiskt och inte allt för många krussiduller. Det jag gillar bäst är träbrädan med 2 såser och en korg med pommes.
Än en gång kommer vi till smaken. Grisen var god, punkt. Men tillbehören för den restaurangen borde få sämsta betyg någonsin. Det kändes som de hade hällt upp en burk heinz vita bönor och kryddat med cayenepeppar. Väldig tråkig och fullt överprisad rätt. Entrecoté var helt okej men grillade färsklöken hade behövt en timme till i ugn. Oxmärgsskyn var fantastisk!
 
 Sammanfanttningsvis blir då att tjejen som hade oss under kvällen var helt fantastisk, hade det inte varit för henne och för oss hade det nog blivit katastof. Så här ger jag en toppstjärna för servisen och en botten applåd för maten.

Kommentera inlägget här :