Di Penco

DI PENCO- Italienskt
Roskildevägen 3 Malmö
     Besök: Onsdag 17.45
                   Platser: ca:50 inne och ett 30-tal ute
              Öppettider: mån-fre 10-22  
                Prisklass: Huvdrätt 95 -140:-
 
En genuin enkel italiensk kvarters-krog, hittar du lite gömt en trappa ner i en källarlokal. Vet du inte om att den finns kommer du antagligen missa ett besök här. 
 
Inredningen känns lite gammalmodig och tråkig. Den går i vitt och olika nyanser av brunt. Uteserveringen är däremot väldigt mysig-Stängd idag då vädret inte tillät den att vara öppen.
Vi möts av en söt tjej och blir placerad en bit in av restaurangens 3 olika välfyllda rumsavdelningar. Vissa bord är uppdukade andra inte. Att fråga om vi vill ha något att dricka direkt, kändes inte som en självklarhet för servitrisen. Däremot placerades bröd och olja direkt på bordet.
I menyn möts vi av klassiska italienska antipasto, pastarätter av egengjord pasta och pizzor. Jag beställer in en Carpaccio (125:-) med bresoala, parmesan, citron, kronärtskocka och ruccola. Sedan en Färsk pasta med kronärtskocksås och parma (140:-).
Vinutbudet är inte det största men det räcker mer än väl till rätterna de serverar. Beställer in ett glas ripasso (80:-)
 
Carpaccion drar till sig andras uppmmärksamhet då den är väldigt stor och ser väldigt fin ut i sin enkelhet, jag blir nästan lite mätt av att bara titta på den. Smaken är ok, det stannar där. När det är dags för huvudrätten kritiserar jag det slarviga upplägget med otorkade tallrikskanter. När första tuggan tas blir jag förflyttad till italien, pastan är gjord med en stor dos kärlek. Fantastisk god i sin enkla presentation men en aning överkokt pasta.
Hur maten smakade? Den frågan verkade inte heller finnas hos servitriserna. Utan det var mer Hej- Välkommen-Var god gå.
 
Orkar du inte laga mat en kväll och vill få ett avbrott i vardagen, då är det klart värt ett besök för pastans skull.
 
 
 

Kommentera inlägget här :