Di Penco

DI PENCO- Italienskt
Roskildevägen 3 Malmö
     Besök: Onsdag 17.45
                   Platser: ca:50 inne och ett 30-tal ute
              Öppettider: mån-fre 10-22  
                Prisklass: Huvdrätt 95 -140:-
 
En genuin enkel italiensk kvarters-krog, hittar du lite gömt en trappa ner i en källarlokal. Vet du inte om att den finns kommer du antagligen missa ett besök här. 
 
Inredningen känns lite gammalmodig och tråkig. Den går i vitt och olika nyanser av brunt. Uteserveringen är däremot väldigt mysig-Stängd idag då vädret inte tillät den att vara öppen.
Vi möts av en söt tjej och blir placerad en bit in av restaurangens 3 olika välfyllda rumsavdelningar. Vissa bord är uppdukade andra inte. Att fråga om vi vill ha något att dricka direkt, kändes inte som en självklarhet för servitrisen. Däremot placerades bröd och olja direkt på bordet.
I menyn möts vi av klassiska italienska antipasto, pastarätter av egengjord pasta och pizzor. Jag beställer in en Carpaccio (125:-) med bresoala, parmesan, citron, kronärtskocka och ruccola. Sedan en Färsk pasta med kronärtskocksås och parma (140:-).
Vinutbudet är inte det största men det räcker mer än väl till rätterna de serverar. Beställer in ett glas ripasso (80:-)
 
Carpaccion drar till sig andras uppmmärksamhet då den är väldigt stor och ser väldigt fin ut i sin enkelhet, jag blir nästan lite mätt av att bara titta på den. Smaken är ok, det stannar där. När det är dags för huvudrätten kritiserar jag det slarviga upplägget med otorkade tallrikskanter. När första tuggan tas blir jag förflyttad till italien, pastan är gjord med en stor dos kärlek. Fantastisk god i sin enkla presentation men en aning överkokt pasta.
Hur maten smakade? Den frågan verkade inte heller finnas hos servitriserna. Utan det var mer Hej- Välkommen-Var god gå.
 
Orkar du inte laga mat en kväll och vill få ett avbrott i vardagen, då är det klart värt ett besök för pastans skull.
 
 
 

Bakgrunden till matglädjen.

Vem är då jag?
Jag har arbetat med mat och dryck de senaste 10 åren. Serverat allt i från snabbmat till fine dining. I form av ala carte, avsmakningsmenyer, konferens luncher, bröllopssittningar, osv. Skummat mjölk till perfektion, så bästa latten kan avnjutas. Mätt upp exakta ingredienser till cocktailen för du ska känna av den fantastiska balansen .
Det är ett jobb. Ett jobb man aldrig blir färdiglärd inom för det finns alltid mer att utforska. Och jag, jag verkligen älskar det!
Men det jag älskar ännu mer är att uppleva allt som en gäst.
Det blir som en drog. Farlig drog för du vill alltid ha mer. Du kan inte sluta beundras över hur en tugga kan komma med en sådan kraft i smaker, eller hur vinets druvor kan skapa en självsäker karraktär.
Att få sätta mig ner och beundra andras arbete. Se andra ha samma passion som mig och viljan att uppmuntra andra att förstå mat och dryckeskulturen genom enkla knep och finesser. Det är vackert!
 
Mat och dryck skapar en gemenskap i livet. Matlagning med familjen, Första dejten på restaurangen du länge drömt om, Öl-grabbhäng i soffan, Vin-kvällar hos vänninan, afterworks med kollegorna, en kaffepaus med morsan, grillning med farsan. Var vi än är, var vi än träffas så är på något sätt maten eller/och drycken alltid i fokus.
 
Nu kommer jag med mina ord berätta om Skånes olika restauranger, caféer och barer. (Även om andra platser när jag är iväg) Jag kommer recensera hur servisen varit, hur maten smakat, hur upplägget varit,var miljön inbjudande, var det värt pengarna, rekomenderar jag det vidare m.m. Sen är det upp till dig om du vill lyssna!
 
 
 
 
 
 

Lady Gourmet

Hur skapar man sig ett namn?
Ett namn som ska etsa sig fast på folks näthinnor, vare sig dem vill eller inte?
Man tar en kvinnas passion, en mors engagemang och en flickas nyfikenhet. 
Och så tar man dessa 3 ingredienser och blandar ihop med en dos expertis, smaksinne och glädje inför mat och dryck. Då får ni mig- LADY GOURMET
 
Min passion för mat. Att äta den, laga den, servera den och att prata om den. NU vill jag även skriva om den.
Jag vill dela med mig av mina mat och dryck upplevelser, och du ska följa med på resan. Sätta smaksensationer till ord. Göra miljöerna till skrivande berätelser. Visa att kockarnas olika matkreationer är vacker konst.
 
En dröm, en dröm som ska bli verklig. Den börjar nu....
(Närmre beskrivning om vem jag är och vad jag gjort kommer i nästa inlägg)